Sion

Sion

> oorlog > reportages

Reportages
Category=Reportages RSS feed
Tv-reportages op herhaling. Bekijk deze documentaires in Windows Media Player of met Realplayer. Beschikt U niet over Realplayer kunt U deze gratis downloaden op de Realplayer homepage.
Vorige 10 Volgende 10
26 Hamas (nl) [Edit]Reportages
Alle ogen zijn gericht op de militante Palestijnse organisatie Hamas: gaat ze wel of niet akkoord met een staakt-het-vuren in IsraŽl? Netwerk ging naar de Gaza-strook en sprak met geestelijk leider Sjeik Yassin en politiek leider Abdel Aziz Rantisi. Rantisi ontsnapte twee weken geleden op het nippertje aan de dood bij een aanslag van het IsraŽlische leger.
27 Handel in raketten (nl) [Edit]Reportages
Dinsdag arresteerde de FBI een Britse man die probeerde een luchtdoelraket Amerika in te smokkelen. De raket zou afkomstig zijn uit Rusland. Is dit Ďslechtsí een incident, of een structureel probleem? En hoe zijn vliegtuigen tegen dergelijke wapens te beveiligen?
28 Hoorzitting GuantŠnamo Bay (nl) [Edit]Reportages
Aandacht voor de hoorzitting over GuantŠnamo Bay in het Europees Parlement. Familieleden van gedetineerden, advocaten en EuroparlementariŽrs gaan dinsdag in discussie over de positie en rechten van de gevangenen. Netwerk volgt de vader van een van de gevangenen en spreekt met EuroparlementariŽrs.
29 Hutton rapport (nl) [Edit]Reportages
Reacties uit Engeland op de presentatie van het Hutton-rapport over Irak en de dood van wapenexpert Kelly. Premier Tony Blair heeft vanmiddag opgetogen gereageerd op de conclusies van de Britse onderzoeksrechter Lord Hutton.
30 Interview met Arafat en Peres (nl) [Edit]Reportages
Een gesprek met twee Nobelprijswinnaars voor de vrede: Simon Peres en Yasser Arafat. Ooit kregen zij de prestigieuze prijs voor hun inzet voor vrede tussen IsraŽl en de Palestijnen. Nu houden beide partijen elkaar al maanden in de greep met liquidaties en aanslagen en staat de routekaart naar de vrede op de tocht.
31 Interview met schoonzus Bin Laden (nl) [Edit]Reportages
Een interview met Carmen Bin Laden. Zij is de schoonzus van 's werelds meest gezochte terrorist. Carmen Bin Laden vertelt over haar leven en over de familie Bin Laden. 'Osama was de meest religieuze'.
32 Iraakse Tribunaal ter discussie (nl) [Edit]Reportages
"Saddam zal publiekelijk berecht worden, zodat zijn misdaden getoond worden aan het Iraakse volk,Ē zei Ahmad Chalabi, lid van de Iraakse regeringsraad, vandaag. Het Iraakse tribunaal is deze week opgericht, maar staat nu al ter discussie.
33 Kanonnenvoer van Saddam (nl) [Edit]Reportages
De dagen van Saddam Hoessein lijken geteld. Maar niet elke Irakees blijkt een bevrijding van Irak door de Amerikanen toe te juichen. Door de burgerslachtoffers van de vorige Golfoorlog en de rol van de Amerikanen tijdens de opstand die volgde, is de haat tegen Amerika soms groter dan de haat tegen Saddam. Iraakse oppositiegroepen beschuldigen VN-landen, zoals Nederland van vuile handen, vanwege hun rol in het destructieve handelsembargo. Zembla onderzoekt de beschuldigingen.
34 Kernwapens in Iran? (nl) [Edit]Reportages
Op dit moment zijn inspecteurs van het internationale atoomagentschap nog steeds actief in Iran. Zij moeten controleren of Iran niet bezig is met de productie van een kernwapen. Netwerk sprak met vooraanstaande deskundigen en de oud-president van Iran Abolhassan Banisadr over de stand van het Iraanse atoomprogramma.
35 Levensecht oefenen voor Irak en Afghanistan (nl) [Edit]Reportages
Netwerk neemt u mee naar de Amerikaanse Mojave woestijn. We nemen een kijkje achter de muren van Fort Irwin, een militair trainingskamp waar 's werelds meest realistische veldslagen worden nagebootst en geoefend.
Vorige 10 Volgende 10